Reserve now!
Prins Car Rental Curaçao reviews on Tripadvisor

Curaçao

Ervaar zelf wat Curaçao zo bijzonder maakt!

Onze exclusieve stranden, spectaculaire duiklocaties, bijzondere architectuur en activiteiten en avonturen voor iedereen. – Daarnaast zorgt onze multiculturele samenleving voor intrigerende muziek-, kook- en kunststijlen. Geniet van het allerbeste wat de Nederlandse Antillen te bieden heeft: Curaçao.

Duikparadijs

Duikparadijs

Curaçao heeft u een aantal van de beste duiklocaties van de wereld te bieden. Onze prachtige duiklocaties beloven een onderwaterwereld zo kleurrijk en inspirerend dat ze garant staan voor een onvergetelijke ervaring.

Historische haven- en hoofdstad

Historische haven- en hoofdstad

Een bezoek aan Willemstad brengt oude en nieuwe culturen samen. De architectuur van deze levendige havenstad, de activiteiten en de bruisende wijken vormen het historische centrum van het eiland.

Voormalige Nederlandse Antillen

Voormalige Nederlandse Antillen

Curaçao was onderdeel van de voormalige Nederlandse Antillen: Curaçao, samen met Bonaire, Saba, Sint Maarten en Statia maakten deel uit van de Nederlandse Antillen. Met ingang van 10 oktober 2010 werd de Nederlandse Antillen ontbonden resulterend in twee landen Curaçao en Sint Maarten, de andere landen zijn toegetreden tot Nederland als bijzondere gemeenten.

Opzienbarende architectuur

Opzienbarende architectuur

Curaçao’s rijke verleden wordt door de prachtige architectuur op heel het eiland weer tot leven gewekt — in het bijzonder in de hoofdstad Willemstad.

Kleurrijk verleden

De etnische inwoners van Curaçao– de Arawak, de Nederlanders, de Spanjaarden, de Antilianen , Latijns-Amerikanen en de Afrikanen – hebben gezorgd voor een bijzonder erfgoed en een levendige cultuur.

Europees tintje

Europees tintje

De Nederlandse invloed op Curaçao is niet alleen in de koloniale gebouwen, maar ook in het dagelijks leven overal aanwezig.

Afrikaans erfgoed

Afrikaans erfgoed

De Afrikaanse cultuur is trots en feestelijk: het eiland Curaçao is er van doordrongen.

Joodse Cultuur

Joodse Cultuur

Vanaf het eerste moment dat zij voet aan wal zetten, op de vlucht voor vervolging en op zoek naar een veilige haven, heeft de kleine Joodse gemeenschap een grote invloed op de politiek, economie en cultuur van het eiland Curaçao gehad.

Levendige kunstscène

Levendige kunstscène

Curaçao is trots op haar vele schilders en getalenteerde kunstenaars. Lees meer over onze fotografen, beeldhouwers en ontwerpers.

Weer & weersomstandigheden

Weer & weersomstandigheden

Gelegen in de tropen, slechts 12° ten noorden van de Evenaar, zorgt ervoor dat Curaçao het hele jaar door een warm en zonnig klimaat heeft. De gemiddelde temperatuur is zo’n 27° C.

Carnaval! Dansen en muziek!

Carnaval! Dansen en muziek!

Het Carnaval op Curaçao is een van de langstdurende en grootste van de Cariben — het feest begint begin januari en eindigt eind februari/maart.

Vriendelijk en gastvrij

Vriendelijk en gastvrij

Curaçao heeft veel homovriendelijke hotels en uitgaansgelegenheden en staat open voor de homoseksuele reiziger. Kom zelf een keer van het ontspannen sfeertje proeven.

Wilt u voor een fantastische vakantie op de Nederlandse Antillen: bezoek Curaçao!

Ontsnap naar de verborgen schat van de Cariben en laat u verleiden door de fantastische duikmogelijkheden, parelwitte stranden, gastvrije cultuur en spannende outdooractiviteiten. Boek vandaag nog een reis naar het eiland Curaçao op de Nederlandse Antillen!